nieuws

Levensloopbestendige woningen

bouwbreed

In Rotterdam-Ommoord is recentelijk het startsein gegeven voor de bouw van de Gerard Goosenflat met levensloopbestendige woningen. Het ontwerp van Freek Prins van EGM architecten BV te Dordrecht omvat een woontoren van 21 woonlagen en een langgerekt bouwvolume met 10 woonlagen, verbonden door een in hoogte te varieren volume voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals recreatiezalen, fysiotherapieruimtes, kinderdagverblijf, keuken en kantoor- en vergaderruimtes. De bouw- en installatiekosten van de nieuwbouw -214 huur- en 40 koopappartementen- worden geraamd op f. 33 miljoen.

De oplevering van de eerste fase (de woontoren met 84 woningen) is voor medio 1997 gepland; najaar 1999 zullen de overige woningen gereed komen. Het Rotterdamse bureau Hoorn Ingenieurs BV is als constructeur bij het po betrokken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels