nieuws

‘Leidt geen ingenieurs op aan Groningse universiteit’

bouwbreed

De uitbreiding van het opleidingsaanbod aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) met vier ingenieursopleidingen is nergens voor nodig. Aan de Universiteit van Twente zijn voldoende mogelijkheden om voor ingenieur te studeren. Een uitbreiding van de studiefaciliteiten in Groningen is nadelig voor de Twentse Universiteit.

Dit schrijven het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIvI), het Nederlands Forum voor Techniek en Wetenschap en de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW) aan minister Wijers van Economische Zaken. Aanleiding tot de brief is een advies hiertoe van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Het voorstel van de adviesraad om de ingenieursopleidingen in het algemeen te stimuleren, wordt door de briefschrijvers wel gesteund.

“Uit capaciteitsoogpunt en efficiency verdient het zeker geen aanbeveling nieuwe ir.-studies aan algemene universiteiten te starten”, aldus de briefschrijvers. Ze wijzen hierbij op de te verwachten terugloop van aantallen studenten en op het bestaan van drie gespecialiseerde Technische Universiteiten.

Reageer op dit artikel