nieuws

Leerlingen gaan aan de slag in Kampen en IJsselmuiden

bouwbreed

Kampen en IJsselmuiden sluiten met de NVOB afdeling Zwolle en de woningcoprporaties uit deze gemeenten een convenant over leerlingbouwplaatsen. Hierin is afgesproken dat tot 2005 op grote schaal leerlingen worden ingezet bij bouwpoen. Hierdoor ke alle leerlingen die een opleiding volgen bij de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf (SVB) een deel van hun scholing volgen op een leerlingbouwplaats.

Dit hebben de SVB en de NVOB Gewest Overijssel/Flevoland bekend gemaakt. “Jaarlijks zullen in een stuurgroep afspraken worden gemaakt over aantallen in te stromen jeugdige en (werkloze)volwassenen in de bouw”, aldus een toelichting van de NVOB. “De gemeenten, de woningcorporaties en de in Kampen en IJsselmuiden gevestigde bouwbedrijven zullen jaarlijks voor f. 2 miljoen omzet bouwvolume goed voor 10 permanente opleidingsplaatsen in Kampen en IJsselmuiden realiseren.” De leerlingen worden zowel ingezet bij nieuwbouw als onderhoudspoen.

Omdat het gaat om een nieuwe vorm van samenwerking worden de resultaten na twee jaar geevalueerd. Eventueel worden de afspraken bijgesteld.

De cursisten die op een leerlingbouwplaats worden ingezet, worden begeleid door ervaren vakmensen. “In de praktijk blijkt dat toekomstige vakmensen op een leerlingbouwplaats een bijzonder goede opleiding krijgen”, aldus de toelichting. Het convenant wordt op 22 maart ondertekend.

Reageer op dit artikel