nieuws

Krupp-breker verwerkt bouwpuin op locatie

bouwbreed

Voor de verwerking van bouwafval zoals bouwpuin en gebroken asfalt zijn er twee oplossingen. Het materiaal wordt ofwel afgevoerd naar een grote stationaire breek- en recyclinginstallaties ofwel een kleine mobiele of semimobiele installatie wordt ingezet op de plaats waar het materiaal vrij komt.

Laatstgenoemde mogelijkheid biedt de semi-mobiele recyclinginstallatie die Krupp Fordertechnik GmbH onder de type-aanduiding CO3C-80/100SR-G op de markt brengt.

Deze ongeveer 17,5 ton zware en op slede geconstrueerde installatie laat zich op een vier-assige containerwagen of op een dieplader naar de bouwplaats vervoeren. Bij de keuze voor vervoer per dieplader is de recyclingmachine met behulp van geintegreerde hydraulische vijzels op hoogte te stellen waardoor de dieplader onder de machine is te rijden.

De opvangbak van de machine heeft een inhoud van 3 m3 en levert voldoende ruimte voor de verwerkingen van puinbrokken tot 500 mm of asfaltplakken in de grootte van 800 x 400 x 200 mm.

Het hart wordt gevormd door een Krupp Prallbreker met een rotordiameter van 800 mm en een breedte van 1000 mm. Voor de aandrijving daarvan zorgt een 55 kW dieselmotor. Voorzien van slijtvaste chroomgietstalen slaglijsten is deze breker in staat gewapend beton in verschillende fracties te breken.

Fijn materiaal zoals grond en zand wordt vanuit de opvangbak via een zeef direct op een uitvoerband gedeponeerd en opzij van de installatie afgevoerd. Het gebroken beton- en puin in een korrelgrootte van 0-56 mm wordt vanuit de breker op een onderliggende trilgoot gedeponeerd en van waaruit het materiaal met behulp van een 1000 mm brede, hydraulisch aangedreven, band wordt afgevoerd. Een dwars boven de band geconstrueerde magneetscheider sorteert hieruit het fijngeslagen betonijzer. De uitvoerband is in hoogte instelbaar tot een maximale uitworphoogte van 2.40 meter. De capaciteit van de semi-mobiele recyclingmachine bedraagt ca. 90 ton/uur.

Reageer op dit artikel