nieuws

Kadeplan Roermond ingetrokken

bouwbreed

Het Waterschap Roer en Overmaas heeft, op verzoek van het Provinciaal Bestuur, het kadeplan voor Roermond-Centrum en de Voorstad St. Jacob ingetrokken. Het plan voorziet in het aanbrengen van stuwwerken die het Roerwater om de stad heen moeten leiden. Het plan wordt op 6 maart aanstaande opnieuw aan GS voorgelegd.

Op deze manier wordt volgens het Waterschap vijf weken extra tijd gecreeerd om te komen tot een oplossing voor de financiering van de totale kade-aanleg die royaal boven het toegestane budget van f. 155 miljoen uittorent. Zoals bekend weigert de Rijksoverheid deze hogere bijdrage te betalen.

Het intrekken van het plan betekent, zo meent het Waterschap, niet dat er sprake van afstel is. “De strakke formele termijnen in de Deltawet grote rivieren garanderen een vastgesteld plan binnen vier a zes weken. Doordat het waterschap het plan meteen weer in procedure brengt kan de voorbereiding van de uitvoering van de kade-aanleg meteen daarna starten”, aldus een woordvoerder van het schap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels