nieuws

Jorritsma geeft startsein voor Souterrain-po

bouwbreed

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat geeft op dinsdag 26 maart het startsein voor de bouw van het Souterrain-po in Den Haag. Het gaat hier om de realisering van een tramtunnel van 1250 meter en een parkeergarage voor 475 auto’s. Met de bouw is ruim f. 280 miljoen gemoeid. Het grootste deel daarvan, namelijk f. 195 miljoen, neemt het rijk voor zijn rekening. Voor de parkeergarage komt f. 30 miljoen van de exploitant van de garage. Het resterende bedrag wordt door de gemeente, nutsbedrijven en de Haagse Tramweg Maatschappij opgehoest.

De uitvoering van het Souterrain-po, dat onderdeel uitmaakt van het omvangrijke Den Haag Nieuw Centrum-po, is in handen van Tramkom vof, een combinatie van Van Hattum en Blankevoort, Ballast Nedam Beton en Waterbouw en Strukton Betonbouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels