nieuws

Israelische bouwers willen buitenlandse werkkrachten

bouwbreed Premium

Het zit er dik in dat na de twee zware moordaanslagen van Hamas op Autobus 18 in hartje Jeruzalem, het besluit van de regering Peres om de grenzen tussen de West-Bank, Gaza en Israel hermetisch voor alle Palestijnen af te sluiten, zeker tot na de algemene verkiezingen op 29 mei aanstaande zal voortduren. Na het bekend worden van de sluiting eiste de ‘Association of contractors’ in Israel, dat de regering Peres meteen toestemming moet geven om nogmaals zeker 25.000 buitenlandse bouwvakkers naar Israel te halen.

Vandaag de dag werken er meer dan 50.000 buitenlandse bouwvakkers in Israel, voornamelijk afkomstig uit Roemenie en Thailand. Onder de doden van de laatste aanslag bevonden zich zes bouwvakkers uit Roemenie, die op weg waren naar hun werk.

Op een persconferentie verklaarde Bar-am, de voorzitter van de association dat elke maand, dat de grenzen dicht zijn en de Palestijnse bouwvakkers niet op hun werk verschijnen, de bouw meer dan $100 miljoen verliest.

In de bouw in Israel werken nog een kleine 30.000 Palestijnen. Drie jaar geleden, voordat Hamas begon met zijn zelfmoordaanslagen, waren dat er nog meer dan 120.000. Meer dan 70.000 Israeliers gevonden de laatste drie jaar een baan had in de bouw.

Reageer op dit artikel