nieuws

Internationale prijsvraag voor Billund-terminal

bouwbreed

Voor het ontwerp van de nieuwe passagiersterminal van de Deense luchthaven Billund wordt een internationale architectenprijsvraag georganiseerd. De eigenaars van Billund – de regionale overheden – willen namelijk een architectonische vormgeving, die beantwoordt aan het motto ‘Deens op zijn best’. Voor dat doel worden geinteresseerde ontwerpers in eerste instantie geselecteerd via een prekwalificatieronde.

Tot de bouw werd enkele maanden geleden besloten. De terminal krijgt een oppervlakte van 5 hectare en moet in 1999 gereed zijn. Met de uitbreiding van het vliegveld wordt f. 150 miljoen geinvesteerd in de luchthaven. Billund wil in versterkte mate een alternatief bieden voor de internationale luchthaven van Kopenhagen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels