nieuws

Hilversum heeft primeur van unieke weg-recyclingmethode

bouwbreed

Vanmorgen vroeg is door de Hilversumse Wethouder van Verkeer en Vervoer mevrouw E.L. Wijers van Veen op de weg over Anna’s Hoeve, een voor ons land unieke wegenbouwmachine in werking gesteld.

De machine is een combinatie van een Wirtgen WR 2500 koudrecycling/stabilisatiemachine en mobiele menginstallatie van het type WM 400. Met deze mobiele installatie, eigendom van Bell BV uit Etten-Leur gaat het wegenbouwbedrijf Mourik Groot-Ammers BV voor de gemeente Hilversum over een traject van 1,6 kilometer een volledig nieuwe asfalt verharding creeren volgens een in Nederland nog niet eerder toegepaste in-situ recyclingmethode.

Daartoe zal in een werkgang een 13 cm dikke asfaltlaag met 2 cm dikke slijtlaag alsmede een onderbouw van 5-7 cm dikke teerhoudende asfaltlaag en dragende 20 cm dikke puinlaag met de machine worden weggefreesd. Het freesmateriaal wordt ter plekke met 3% cement vermengd en direct als een nieuwe dragende onderbouw aangebracht.

Reageer op dit artikel