nieuws

Halfronde dakgoot uit een stuk gemaakt

bouwbreed

Vanaf heden zijn nu ook goten op het werk uit aluminium banden te trekken in halfronde vorm. Deze zijn dan op het werk ter lengte of breedte van het dak direct aan het dak te bevestigen. Tot op heden was deze techniek voorbehouden aan bakgoten in een aantal vormen en kleuren.

De halfronde goten zijn door BVBA G.T.A. te Asse in Belgie te leveren in wit, in koperen uitvoering en zandkleur alsmede in de kleuren bruin en antraciet. De goten zijn door het bedrijf met de gebruikelijke gootbeugels te bevestigen. Ze zijn ook te leveren met speciale binnenbeugels, die aan de bovenzijde in de goot zijn aan te brengen en rechtstreeks op de boeiboord zijn vast te schroeven.

De beugels dienen om de ongeveer 40 cm te worden aangebracht. Doordat de beugels simpel onder de kraal van de goot steunen, kan de goot probleemloos uitzetten en krimpen. De beugels zijn dan ook verdekt aangebracht. Door het ontbreken van de traditionele gootbeugels wordt vervuiling van de goot aan de buitenzijde aanzienlijk beperkt gehouden. De eindstukken zijn met behulp van een tang aan de goot te bevestigen en worden met siliconenkit afgedicht. Dat geldt eveneens voor geprefabriceerde hoekstukken en dergelijke.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels