nieuws

Grontmij verwacht betere tijden

bouwbreed

Het ingenieurs- en adviesbureau Grontmij verwacht voor 1996 in ieder geval rendementsherstel. Dat mag ook wel, want de voorziening van f. 7 miljoen die Grontmij vorig jaar moest treffen, hakte er stevig in. Meer wil Grontmij nu nog niet kwijt.

De nettowinst over het afgelopen jaar bedroeg f. 3,4 miljoen tegen f. 16,8 miljoen in 1994. Per aandeel zakte de winst van f. 5 naar f. 1,02. Zonder de voorziening van f. 7 miljoen bedroeg de winst per aandeel f. 2,38. Grontmij trof zijn voorziening in verband met een reorganisatie. Die werd afgedwongen door tegenvallende ontwikkelingen in de studie- en adviesmarkt. In september, bij de aankondiging van de ingreep, had het bedrijf al aangekondigd dat 1995 zou uitdraaien op een “bescheiden positief resultaat”.

De voorgenomen vermindering van het aantal banen met 180 is in gang gezet. Daarbij vallen maximaal 60 gedwongen ontslagen. Grontmij telde eind 1995 2821 werknemers.

Ook voor de komende jaren verwacht Grontmij “een verder opgaande lijn”. De onderneming keert overigens de hele beschikbare winst uit aan de aandeelhouders. Het dividend is f. 1 contant tegen f. 2 over 1994.

Reageer op dit artikel