nieuws

Groningse ambtenaar vervolgd voor fraude

bouwbreed

Justitie stelt strafrechtelijke vervolging in tegen een topambtenaar van de gemeente Groningen. De man wordt verdacht van corruptie. Hij zou smeergeld van een Gronings bouwbedrijf hebben aangenomen. Het hoofd bouwbureau van de dienst onderwijs, sport en welzijn van de gemeente Groningen 23 mei voor de rechter moeten verschijnen. De ambtenaar zou enkele tienduizenden guldens van het bouwbedrijf hebben aangenomen. Ook twee verdachten die de ambtenaar zouden hebben omgekocht, zijn gedagvaard.

De vermeende fraudezaak kwam anderhalf jaar geleden aan het licht bij een controle van de belastingdienst. De politie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst deden destijds invallen in de woning van de ambtenaar en bij het bouwbedrijf. De gemeente Groningen besloot de ambtenaar van zijn functie te ontheffen. In afwachting van een eventuele vervolging en veroordeling kreeg hij een minder corruptiegevoelige baan bij de gemeente. Het stadsbestuur zag in de zaak aanleiding de gedragscode voor ambtenaren bij het aannemen van relatiegeschenken te verscherpen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels