nieuws

Garagedeur isoleert en maakt geen lawaai

bouwbreed Premium

Door Hormann wordt het de ‘fluisterdeur’ genoemd. Het is een kantelende garagedeur, die stil is in twee opzichten. Hij isoleert namelijk beter dan zijn voorgangers en maakt minder geluid bij het openen en sluiten. De deur is dubbelwandig en heeft een speciale vulling, die het trillen van het deurvlak voorkomt. De lagers en rollen van het mechanisme zijn van kunststof en de sluitstrippen van EPDM. Bij het openen wordt de deur afgeremd door rubberen buffers. Door al deze maatregelen is het mogelijk de deur zonder lawaai te bedienen, zodat huisgenoten niet wakker hoeven te worden als men laat thuis komt.

Hormann heeft ook aandacht besteed aan de veiligheid. De ‘fluisterdeur’ is voorzien van een cilinderslot, dat beveiligd is tegen uitboren. Bovendien heeft de deur een inbraakwerende vergrendeling op drie punten, boven in het midden en onder in de hoeken. De gebruiksveiligheid is gediend met dicht gewonden veren, waar geen vingers tussen klem ke komen te zitten. Mocht er onverhoopt een veer breken, dan zakt zij in elkaar en vormt geen gevaar voor de gebruiker. Hormann is in Nederland gevestigd te Barneveld.

Reageer op dit artikel