nieuws

Financiele positie Stork sterker door winstgroei

bouwbreed Premium

De winst van van het industriele concern Stork is vorig jaar met 33 procent gestegen, van f. 81 naar f. 108 miljoen. Het bedrijfsresultaat verbeterde met ruim 20 procent tot f. 153 miljoen. De omzet bedroeg f. 4,12 miljard tegen f. 3,9 miljard in 1994, terwijl de orderportefeuille met f. 459 miljoen groeide tot ruim f. 3 miljard. De hoeveelheid nog uit te voeren orders nam toe met f. 422 miljoen en bedraagt momenteel f. 1,6 miljard.

In de kernactiviteit industriele dienstverlening steeg de winst van f. 7 naar f. 18 miljoen, terwijl de omzet met 5 procent aandikte tot f. 2,19 miljard. Op het gebied van industriele systemen en componenten groeide de omzet met 6 procent tot f. 1,94 miljard, terwijl het resultaat toenam van f. 120 naar f. 135 miljoen.

Door de behaalde resultaten verbeterde de financiele positie van het concern opnieuw. Stork, in de markt voor de nog gezonde delen van Fokker en tevens bereid deel te nemen in Fokker II, had eind vorig jaar een eigen vermogen van f. 835 miljoen ofwel 40 procent van het balanstotaal. Al eerder liet topman. dr. J. Hovers weten dat zijn concern beschikt over een ‘oorlogskas’ van f. 500 miljoen.

De machinebouwer verwacht op grond van de fors gestegen orderportefeuille voor dit jaar wederom een toename van het nettoresultaat.

Reageer op dit artikel