nieuws

Eerste storting beton voor Industrion

bouwbreed

Aanstaande vrijdag wordt in Kerkrade het eerste beton gestort voor de fundamenten van het nieuwe provinciaal museum ‘Industrion, het Museum voor Industrie en Samenleving’. Het museum dat medio 1997 de deuren zal openen voor het publiek komt bij station Kerkrade-Centrum. De realisatie is in handen van Bouwmaatschappij Wijnen uit Someren; de architectuur is van Dirrix Van Wylick Architecten uit Geldrop.

Het nieuw te bouwen museum zal onder meer aandacht besteden aan mijnbouw, energie, grof-keramische en glasindustrie, ijzer- en metaalindustrie en chemische industrie. Provinciale Staten hebben voor de nieuwbouw een bedrag van f. 20,2 miljoen uitgetrokken. Daarnaast zal de Provincie Limburg jaarlijks een bijdrage van ongeveer f. 2,2 miljoen leveren voor de exploitatie van het museum.

Het Industrion is na het Bonnefanten het tweede provinciale museum dat binnen drie jaar wordt gebouwd. Het derde betreft het Museum voor Volkskunde dat in Venlo zal verrijzen en naar verwachting in 1999 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel