nieuws

Eerste diploma’s primaire opleiding betonreparateur

bouwbreed

Op 28 maart worden voor het eerst diploma’s uitgereikt in het kader van de primaire opleiding betonreparateur. Dat gebeurt ’s avonds, tijdens een bijeenkomst in Het Ampt van Nijkerk te Nijkerk. In totaal ontvangen 22 leerlingen het nieuwe diploma. Een aantal van hen krijgt tevens de kwalificatie voor vakkundig handmatig repareren.

De primaire opleiding betonreparateur is opgezet door de Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR), de stichting Vakopleiding Bouwbedrijf (SVB) en het opleidingscentrum SVS. De Stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven (LSVB) is belast met de uitvoering van de tweejarige opleiding. In de zomermaanden vindt het praktijkgedeelte plaats, bij bedrijven die zijn aangesloten bij de LSVB. De theorie wordt in de winter gegeven op een opleidingscentrum.

Reageer op dit artikel