nieuws

Ede wint kort geding tegen top-ambtenaar

bouwbreed

De gemeente Ede heeft het kort geding gewonnen dat zij had aangespannen tegen de voormalige directeur ruimtelijke ordening R. de Vries.

De vice-president van de rechtbank heeft in het vonnis bepaald dat De Vries in bepaalde gevallen niet langer als adviseur mag optreden in procedures tegen de gemeente Ede. Volgens het vonnis gaat het daarbij om het adviseurschap van poen die al een aanvang hadden genomen in de tijd dat De Vries werkzaam was bij de gemeente Ede. De gemeente Ede was vorige week naar de rechter gestapt.

Volgens de gemeente Ede was er met De Vries die van 1978 tot 1995 bij de gemeente werkte, afgesproken dat hij geen nevenwerkzaamheden zou verrichten die strijdig zijn met het belang van de gemeente. Toch aanvaardde hij vlak na zijn ontslag het adviseurschap voor twee onroerendgoedpoen. Volgens de gemeente dwarsboomde hij daarmee nieuwbouwplannen die hij eerst had helpen opzetten. De vice-president van de rechtbank, mr. E. van Rossem, vindt de handelwijze van De Vries onrechtmatig en wil dat hij daarmee stopt. Voor elke dag dat hij nu in overtreding is moet De Vries f. 1000 boete betalen.

Reageer op dit artikel