nieuws

Duitse bouw nog steeds verdeeld over minimumloon

bouwbreed

De Duitse cao-partijen doen op 3 april opnieuw een poging de hoogte van het minimumloon voor bouwvakkers vast te stellen. De werkgevers zijn inmiddels bereid meer te betalen dan het laagste uurloon van DM17 dat momenteel in het westen van het land geldt. Een bedrag werd echter niet genoemd. De werknemersbond verlaagde de aanvankelijke eis van DM20,15 tot DM19,58 per uur.

De cao-partijen hebben inmiddels de vroegere bondsminister van financien H. Apel gevraagd als scheidsrechter op te treden. Bij het begin van het loonoverleg eisten de werknemers 5 procent verhoging van lonen, salarissen en vergoedingen voor opleiding. De werkgevers hielden vast aan een vermindering van de kosten en stelden een verhoging van 1,3 procent voor. Sinds 1 maart moeten alle werknemers op Duitse bouwplaatsen in elk geval een minimumloon ontvangen. De hoogte van dit bedrag is sinds die datum het onderwerp van het geschil.

Reageer op dit artikel