nieuws

Dialgrade lijnlaser kan tegen stootje

bouwbreed Premium

Het laserprogramma van Spectra-Physics dat reeds uit een breed scala van lasermodellen bestaat is door de fabrikant wederom uitgebreid met een nieuw type lijnlaser.

Deze nieuwe 1250 Dialgrade heeft een ingebouwde voedingsbron met een bedrijfsduur van ruim een week, en laat zich met behulp van een meegeleverde accukabel in noodgevallen op de accu van de auto aansluiten. De eenvoudig op te stellen lijnlaser heeft een zichtbare laserstraal met een bereik van 150 meter. Om de laser in elke type buis van ent 150 mm tot 400 mm goed centrisch te ke opstellen is een opstelplateau leverbaar dat aan de buisdiameter is aan te passen. Op een digitale display is alle belangrijke informatie in het Nederlands af te lezen.

Een globale instelling van de lijnlaser is niet nodig dankzij een uniek zelfnivellering systeem. Richting en afschot worden eenvoudig met behulp van vingertip schakelaars ingesteld. Met de draadloze afstandsbediening kan de richting van de laser door een man worden ingesteld zowel voor (250 m) als achter (15m) de laser. Bij de ontwikkeling van deze laser heeft Spectra-Physics met name de gebruiksomstandigheden in de bouw als uitgangspunt genomen. De 1250 Dialgrade is derhalve een betrouwbaar en sterk volledig waterdicht instrument dat bestand is tegen corrosie en minder voorzichtig gebruik en zich gemakkelijk laat schoon houden.

De 1250 Dialgrade lijnlaser heeft aan de leeszijde een geintegreerde draagbeugel.

Reageer op dit artikel