nieuws

Delmag trilplaat SX 75 H standaard met elektrostart

bouwbreed

Een maandje later dan verwacht kreeg Handelsbureau Meerman Jr. BV uit Hendrik Ido Ambacht afgelopen week de nieuwe Delmag grondverdichter SX 75 H aangeleverd. De iets latere introductie van deze machine die aanvankelijk als SX 70E zou worden gelanceerd houdt verband met een aantal modificaties die de fabrikant op het laatste moment aan de machine nog heeft willen doorvoeren. Het Delmag grondverdichtingsprogramma telt met de SX 30 en SX 44 thans drie modellen met slagkrachten van 30 -73 kN.

Met zes verkochte machines deze winter prijst Meerman Jr. zich gelukkig de import van dit gerenommeerde Duitse machinemerk eind vorig jaar te hebben mogen verwerven. “We hebben geruime tijd uitgekeken naar een goede verdichtingslijn ter aanvulling op ons verkoopprogramma. Toen Delmag een nieuwe importorganisatie voor Nederland zocht hebben we derhalve niet lang geaarzeld”, aldus directeur F. Meerman.

“De aannemerij blijkt goede ervaringen met Delmag te hebben want de belangstelling die er voor dit machinemerk bestaat overtreft onze stoutste verwachtingen. Met de fabrikant is overeengekomen dat wij ons voorlopig uitsluitend zouden bezig houden met de import van de trilplaten. De vraag naar de Delmag trilwalsen is echter van dien aard dat we thans overwegen deze machinelijn op de komende TKD in juni eveneens te zullen demonstreren.

Het programma trilplaten dat thans uit de drie typen SX 30, SX 44 en SX 75H bestaat zal naar verluidt nog verder worden uitgebreid met een grondverdichter in de 5,5 tons klasse. Delmag zou althans nog goede mogelijkheden zien voor een machine tussen de SX 44 en SX 75H. Of nog een nieuwe SX55 of SX 60 mag worden verwacht zal in de loop van dit jaar duidelijk worden.

De vorige week verschenen SX 75 H is een volledig hydraulische machine in de 7,3 tons klasse, standaard uitgerust met een elektrische startinrichting en voorzien van een Hatz 1 D 81 dieselmotor van 10,5 kW. Met dit motorvermogen levert deze 660 kg zware verdichter een maximale slagkracht van 73 kN. Extra verbredingsstukken vergroten de standaard werkbreedte van 595 mm tot 895 mm. Met een werksnelheid van rond de 22 m/min afhankelijk van de grondgesteldheden) komt de SX 75 H hiermee tot een verdichtingscapaciteit van ca. 1000 m2/h.

Tijdens de komende

Technische Kontaktdagen maken mogelijk ook de Delmag trilwalsen deel uit van het geexposeerde aannemersmaterieel. Een bijzondere machine in deze verdichtingslijn is de schapenpootwals GWF 6085, een op afstand bestuurde tandemtrilwals met elektrische startinrichting, automatische omschakeling van de excenter draairichting, en rem op de walsrollen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels