nieuws

Congres over hogesterktebeton te Parijs

bouwbreed

Van 29 tot 31 mei vindt te Parijs het Vierde Internationale Congres plaats over het gebruik van hogesterktebeton en beton met bijzondere eigenschappen, zoals zelfverdichtend, lichtgewicht en vezelversterkt beton. Het wordt gehouden in het Palais des Congres en georganiseerd door de ‘Ecole nationale des ponts et chaussees’, gesponsord door zes internationale organisaties op het gebied van beton.

Voor het congres zijn ca. 200 bijdragen van deskundigen uit 38 landen uitgezocht. Een deel daarvan wordt in viermaal drie parallelle sessies behandeld. Onderwerpen zijn onder meer de samenstelling en eigenschappen van ‘high-strength’ (HS)-beton en ‘high performance concrete’ (HPC). Er worden toepassingen in bruggen, vloeren, kolommen en balken gepresenteerd.

Het congres wordt afgesloten met een plenaire zitting. Prof. dr. ir. L. Taerwe van de Universiteit Gent houdt tijdens die bijeenkomst een lezing over normen en regelgeving voor hogesterktebeton.

Inlichtingen over het congres zijn te verkrijgen bij F. Bourgain te Parijs, tel. 00 33 16 144582822, fax 00 33 16 144582830.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels