nieuws

Chinese autobanden nu ook in Europa

bouwbreed Premium

Een van de Europese primeurs op de laatst gehouden Bedrijfsauto RAI was de Chinese autoband Double Coin, die vanaf heden in Europa wordt gebracht door Reedijk Banden Import BV uit Strijen.

Vrijwel ongemerkt is de Chinese vrachtautobandenfabriek Double Coin bezig aan een opmars in Europa. Double Coin is onderdeel van het Chinese staatsbedrijf Shanghai Tyre en Rubber Company, een concern met zeven fabrieken en een aantal werknemers van 95.000.

Bandenimporteur Reedijk, al geruime tijd importeur van een aantal bandenmerken voor personenwagens, heeft nu de importrechten verkregen van deze Chinese banden voor geheel Europa. Vanuit Strijen wordt de Europese distributie opgezet. Op de Spaanse en Nederlandse markt is het aandeel nu al meer dan 1% terwijl in Italie, Duitsland, Engeland en Ierland inmiddels ook al importeurs en distributeurs actief zijn.

Programma

De Double Coin vrachtwagenbanden komen uit een geheel nieuwe fabriek te Shanghai. Met westerse apparatuur en technologie worden hier de radiaalbanden voor de exportmarkten Amerika, Australie, Japan en nu dus ook Europa geproduceerd. In de banden is de technologie van de Bridgestone/Firestonegroep verwerkt.

Het programma bestaat uit een complete lijn moderne all steel radiaalbanden in de meest voorkomende Europese maten. Hiervan hebben alle tubeless-bandenmaten de E-keur. Volgens de importeur laten de eerste Europese resultaten zien dat de prijs/prestatie-verhoudingen van de Double Coin banden niet onderdoen voor e huidige A-merken. Ook de karkasvernieuwingen blijken de Europese praktijktests goed te doorstaan.

Barum

Nog een import van het Strijense bandenbedrijf is het Tsjechische merk Barum. Dit merk zit, na de overname door de Continental Groep weer helemaal in de lift. Zo is het produktieproces inmiddels ISO 9001 gecertificeerd. De nieuwe Barum NR-serie bedrijfswagenbanden, waarin volop gebruik is gemaakt van Conti-technologie, vormt een compleet programma voor het Nederlandse wagenpark.

Reageer op dit artikel