nieuws

Canada certificeert duurzaam bosbeheer

bouwbreed

Canada is spoedig een van de eerste landen met een onafhankelijk opgestelde nationale standaard voor certificering van duurzaam bosbeheer, aldus de Canadian Sustainable Forestry Certification Coalition. De standaard die is voorbereid door de Canadian Standards Association (CSA) is bezig het certificeringssysteem bij boseigenaren te testen. Het initiatief wordt gedragen door de Canadese bosindustrie. Deze industrie steunt ook Canada’s deelname aan een internationale studiegroep, die door Nieuw Zeeland wordt geleid. Deze groep onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot een wereldwijd sustanable forest management (SFM) certificatieprogramma. Dat gebeurt via de ISO (International Organisation for Standardization).

Tien NGO’s (National Gouvernmental Organizations) en achttien landen vertegenwoordigen 60% van de wereld-houtproduktie. Deze hebben de eerste bijeenkomst gehouden in Wellington in Nieuw Zeeland. Inmiddels is een tweede bijeenkomst in Londen afgesloten.

Reageer op dit artikel