nieuws

Breevast weet resultaat goede duw opwaarts te geven

bouwbreed

Het vastgoedfonds Breevast heeft de winst in 1995 behoorlijk opgevoerd. De positieve marktontwikkelingen in Nederland, de Verenigde Staten en Canada en de verkopen van een aantal objecten zorgden voor een nettoresultaat van f. 15,4 miljoen, tegenover f. 8,7 miljoen in 1994.

Door de verkopen van het winkelcentrum De Kersenboogerd in Hoorn en Makado in Beek daalden de omvang van de vastgoedportefeuille van f. 220 miljoen eind 1994 tot f. 177 miljoen eind 1995. Breevast heeft voorts het negatieve valutaresultaat ( f. 2,8 miljoen) rechtstreeks ten laste van de overige reserves gebracht. Het bruto huurrendement bedroeg 10,7 % bij een leegstand van 6 %.

Voor dit jaar zijn de verwachtingen minder hoog gespannen. Breevast voorziet een resultaat dat aansluit bij de opgaande trend van de aan het verslagjaar 1995 voorafgaande jaren. Toen kwam de winstgroei globaal uit op 15 %.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels