nieuws

Bouwfonds en Aegon zien hsl-station wel zitten

bouwbreed

Als het kabinet kiest voor het aanleggen van de hogesnelheidslijn middels de zogenoemde Bos-variant, dan zijn Bouwfonds Vastgoed en Aegon Vastgoed bereid een financieel onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van een hsl-station in de oksel van het verkeersknooppunt Prins Clausplein.

Volgens beide poontwikkelaars betekent een hsl-station een enorme economische meerwaarde voor de ontwikkeling van het gebied. Bouwfonds heeft in samenwerking met de Haagse Kamer van Koophandel in ’94 al een plan gelanceerd voor de realisering van een multicultureel sportcentrum op die locatie. Dit plan is min of meer op de achtergrond geraakt. Delfland heeft zijn oog nu op de locatie laten vallen voor de bouw van een waterzuiveringsinstallatie. Volgens ir. P.S.M. Ruigrok, directeur ZW-Nederland Bouwfonds Vastgoed bestaat tegen deze optie binnen het stadsgewest Haaglanden de nodige oppositie. “Er zijn andere locaties waar die installatie beter tot zijn recht kan komen.” Met de realisering van de Vinex-locatie Ypenburg, bedrijfslocatie en een grootschalige detailhandelsvestiging kan het knooppunt met een hsl-station in de visie van de poontwikkelaar tot een krachtig regionaal geheel uitgroeien.

Het aanbod van Bouwfonds en Aegon sluit aan op het enige weken geleden gepresenteerde plan van de Kamer van Koophandel Haaglanden dat voorziet in een strakke bundeling van het hsl-trace met de Rijkswegen A4 en A13, en een station bij het prins Clausplein.

Reageer op dit artikel