nieuws

Boksum verkoopt bouwgrond het liefst aan gezinnen

bouwbreed

Het Friese gehucht Boksum hoopt met het aanbieden van goedkope bouwkavels de dorpsschool te behouden. Afgelopen week heeft het plaatsje onder de rook van Leeuwarden twaalf nieuwbouwkavels met een maximum prijs van f. 100 per m2 in de verkoop gedaan.

Dit met als doel de bouwkavels voor een prikkie aan jonge gezinnen te verkopen om het dreigende onheil van de sluiting van de basisschool af te wenden. Immers, de plaatselijke basischool telt momenteel 55 kinderen, de opheffingsnorm is op 50 gesteld. Boksum telt slechts 435 zielen en sluiting dreigt. De verkoop lijkt vooralsnog veelbelovend. “Op de kavels 1, 3 en 10 komen in ieder geval gezinnen met kinderen. Kavel 4 blijft vooralsnog spannend, want dat is gereserveerd door een jong stel”, aldus de makelaar in de Leeuwarder Courant. Het zal nog enkele jaren duren of duidelijk is of het Boksumer initiatief een succes is geweest.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels