nieuws

Alders genoemd als commissaris der koningin Groningen

bouwbreed

Oud-minister Alders van VROM (PvdA) is in de markt voor de functie van commissaris van de koningin in Groningen. In PvdA-kringen wordt bevestigd dat de voormalig bewindsman, nu directeur van de milieuorganisatie van de Verenigde Naties (UNEP) in Geneve, is gevraagd de huidige commissaris Vonhoff (VVD) op te volgen.

Als Alders naar Groningen gaat, komt er een hele reeks verschuivingen op hoge politieke posten op gang. Omdat de VVD sinds jaar en dag de commissaris van de koningin in Groningen levert, zullen de liberalen elders compensatie claimen. Dat is zeer wel mogelijk, omdat ook in andere provincies commissarissen op het punt staan te vertrekken. Zo gaat de D66’er Terlouw (Gelderland) net als Vonhoff binnenkort met pensioen. Dat geldt ook voor de PvdA’er Lammers (Flevoland) en de CDA’er Beelaerts van Blokland (Utrecht).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels