nieuws

Acties van Hamas zorgen voor veel schade aan gebouwen

bouwbreed

De zelfmoordaanslag van de Hamas op 4 maart jl. in hartje Tel Aviv heeft, naast de vele doden en gewonden, enorme schade veroorzaakt aan gebouwen in de wijde omgeving. Het Dizingoff-centre – Tel Avivs grootste koopcentrum – had een schade van een kleine $4 miljoen. Voornamelijk de puien en winkels aan de straatkant moesten het ontgelden.

De dag na de aanslag maakten onderaannemers al een begin met de herstelwerkzaamheden. Twee banken en 150 huizen in de naaste omgeving liepen volgens de eerste inschattingen een schade op van zo’n $3 miljoen.

De zes lichamen van de omgekomen bouwvakkers uit Roemenie, die de dag daarvoor omkwamen bij een zelfmoordaanslag in Autobus 18 in Jerualem, zijn overgevlogen naar hun geboorteland. De Israelische regering besloot om de families van de omgekomen bouwvakkers een levenslang pensioen te geven.

Reageer op dit artikel