nieuws

Zweedse houtbranche promoot materiaal

bouwbreed

De jaarlijkse houtbeurs Elmia Tra in Jonkoping in Zweden gaat met een innovatieprijsvraag in het offensief tegen concurrerende bouwmaterialen. De doelstelling is om aan te tonen, dat hout overal kan worden toegepast, van de meubelproduktie tot de bouw van bruggen. Volgens projectleider Lars Woody Olsson bestaat in de houtbranche de vrees, dat de in generaties opgebouwde kennis van houtbehandeling “verdrinkt in beton en plastic en op den duur helemaal verdwijnt”.

De prijsvraag vormt een schakel in het offensief en is opgedeeld in vier categorieen: houtbouw, meubelmakerij, houtbewerking in het algemeen en een categorie voor alle andere ideeen die niet bij de eerste drie ke worden ondergebracht. Voorwaarde is dat een inzending van markant innovatieve en unieke aard is, wat niet wil zeggen dat die nooit eerder elders mag zijn getoond.

Voor de winnende inzenders zijn premies beschikbaar. De vier eerste prijzen bedragen f. 8000. De inzendingstermijn sluit op 15 maart en van de inzendingen wordt een ideeencatalogus samengesteld. De beurs wordt gehouden van 15 tot en met 18 april. Inlichtingen Elmia Tra, Thorbjorn Johnsson, tel. + 46 3615 20 00, fax +46 36 16 46 92.

Reageer op dit artikel