nieuws

Zware Duitse milieu-eisen spelen Strukton parten

bouwbreed

De verplaatsing van Strukton Prefab Beton naar het Duitse Xanten heeft vertraging opgelopen. “Aan het eind van het vorig jaar had de hele produktie uit Maarssen weg moeten zijn, maar de scherpe milieu-eisen in Duitsland hebben ertoe geleid dat wij de noodzakelijke uitbreiding van de fabriek in Xanten nog niet klaar hebben”, zegt Hendrik Bruna, directeur Strukton Prefab Beton, in zijn eigen personeelsorgaan ‘Samen Bouwen’.

Het ziet er naar uit dat ‘Maarssen’ pas tegen de herfst van dit jaar dicht zal gaan. Eerst zal dan de nieuwbouw van de produktiehallen in Duitsland klaar moeten zijn. Vanwege de zware eisen voor het milieu werd het eerste bouwplan voor Strukton te duur en moest men naar een eenvoudigere oplossing gaan zoeken en dat kostte tijd. Het ingenieursbureau Logitech is inmiddels begonnen aan de nieuwbouw.

Vorig jaar april werd de verplaatsing gemeld omdat er

op de Nederlandse locatie

geen uitbreidingsmogelijkheden meer waren. In Xanten kon het bedrijf STF-Fertigbau GmbH worden overgenomen door de Strukton Groep. Het bedrijf in Duitsland is inmiddels omgedoopt tot Strukton Betonfertigteile.

In Samen Bouwen meldt directeur Bruna dat de aankoop er niet toe heeft geleid dat de geplande omzet van f. 25 miljoen niet is gehaald. “Het resultaat is door aanloopperikelen evenwel onder druk komen te staan. Voor dit jaar is de doelstelling f. 32 miljoen.” In dit bedrag is niet meegenomen de leveringen voor de tweede Heinenoordtunnel.

Naar de sluiting blijft in Nederland alleen de directie achter, een engineeringsunit en het verkoopkantoor voor de Benelux. De betoncentrale zal aan de hoogstbiedende worden verkocht.

Reageer op dit artikel