nieuws

Zestienhoven open, bouw woningen kan nu niet doorgaan

bouwbreed

Het Rotterdamse gemeentebestuur wil de luchthaven Rotterdam Airport op de locatie Zestienhoven laten voortbestaan als zakenvliegveld. De Rotterdamse raad stemde donderdagavond in met het plan van het college om het vliegveld onder strenge beperkingen te handhaven. Voor de bouwnijverheid betekent dat de bouw van duizenden woningen in Noordrand I niet kan doorgaan.

Volgens de D66-fractie is de oplossing van het college van tijdelijke aard. “Ooit moet het weg. Het college dient de mogelijkheid van een vliegveld ten zuiden van Rotterdam, en dan bij voorkeur op de Maasvlakte, te blijven onderzoeken”, aldus woordvoerder Scherpenzeel.

Als de eigenaar van Zestienhoven, NV Luchthaven Schiphol, en de minister van Verkeer en Waterstaat beide akkoord gaan met het voorstel van Rotterdam moet er aan aanzienlijk isolatieprogramma van de grond gaan komen.

Reageer op dit artikel