nieuws

Wereldpremiere Skoda VanPlus op Bedrijfsauto-RAI 1996

bouwbreed Premium

Tijdens de Bedrijfsauto-RAI 1996 presenteert Skoda een nieuwe bedrijfswagenlijn. De Skoda Felicia VanPlus beleeft er zijn werelddebuut. Daarnaast zullen de nieuwe 1,9 liter dieselmotor en de Felicia Pick-up worden voorgesteld.

Met deze presentatie keert Skoda, onderdeel van de Volkswagen Groep, na enkele jaren van afwezigheid weer terug op de Bedrijfswagen-RAI. De nieuwe Skoda-modellen vallen in de klasse van de kleine bedrijfswagens: respectievelijk de Felicia VanPlus en de Felicia Pick-up.

Naar verwachting zullen in 1996 circa 150 Skoda bedrijfswagens worden verkocht, een volgens de importeur realistische prognose gezien het aanbod in modellen en motoren en de omvang van dit bedrijfswagensegment.

De nieuwe VanPlus is een bestelwagen met verhoogd dak en is gebaseerd op de Felicia Combi. Hierdoor heeft de Felicia VanPlus, in tegenstelling tot zijn concurrenten in dit segment, twee achterportieren aan elke kant met daarnaast een grote achterklep. Hierdoor is de auto uiterst gemakkelijk en van alle kanten te beladen.

Ten opzichte van de Felicia Combi heeft de VanPlus door zijn verhoogd, gestroomlijnd kunststof dak een zeer concurrerend laadvolume van 2,2 m3. In dit dak zijn opbergruimsten voor kleine zaken opgenomen boven de zijportieren en boven de bestuurderscabine. Hierdoor is de VanPlus niet alleen geschikt voor koeriersdiensten, maar ook als servicewagen of ruime bestelwagen.

Motoren

Het motorenprogramma bestaat uit een 1,3 liter benzinemotor van 50 kW en een 1,9 liter dieselmotor met een vermogen van 47 kW. Deze motor is afkomstig van Volkswagen en wordt reeds geruime tijd succesvol toegepast in verschillende Volkswagen- en Seatmodellen.

De Felicia-diesel wordt gekenmerkt door een hoog brandstofrendement en dus lage kilometerkosten plus een ruime bedrijfszekerheid.

Felicia Pick-up

De nieuwe Skoda Pick-up is afgeleid van de Felicia personenauto en valt op door zijn diepe laadbak. Bovendien biedt hij met een laadvermogen van 605 kg de vervoerscapaciteiten van klasse hoger.

De gesloten Pick-up is geschikt voor kleine en dienstverlenende bedrijven die naast ruime beladingsmogelijkheden ook prijs stellen op comfort, veiligheid en goede rij-eigenschappen.

Beide uitvoeringen zijn vanaf deze maand verkrijgbaar. Voor de aandrijving kan, net zoals bij de VanPlus, worden gekozen voor de bekende 1,3 liter benzinemotor met Bosch Monomotronic motormanagement uit de personenwagenmodellen of de nieuwe 1,9 liter dieselmotor van 47 kW.

Met de VanPlus komt Skoda, in Nederland vertegenwoordigd door Pon Mobiel BV, met een wereldprimeur.

Reageer op dit artikel