nieuws

Volvo en Terberg geven dertig mensen een nieuwe baan

bouwbreed

Volvo gaat samen met vrachtwagenproducent Terberg in Benschop vrachtwagens voor speciaal vervoer bouwen. Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe bedrijfseenheid die Volvo en Terberg in Benschop samen gaan opzetten, halverwege dit jaar van start gaat.

De partners mikken op een jaarproduktie van 300 voertuigen. Het project zal extra werkgelegenheid voor 30 mensen met zich meebrengen. Volvo heeft tot deze samenwerking besloten, omdat het concern een sterke stijging ziet in de vraag naar voertuigen voor speciaal vervoer.

Terberg beweegt zich nu al op deze markt. Het gaat daarbij om vuilniswagens, haventrekkers en speciale vrachtwagens voor de bouw. Volgens directeur Terberg is Volvo met zijn bedrijf in zee gegaan omdat de Zweden zelf onvoldoende kennis in huis hebben voor het ontwikkelen van de nieuwe voertuigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels