nieuws

Verwerkingshal voor turf

bouwbreed Premium

Op het terrein in Schiedam dat bekend staat als de Mofashaven, inmiddels gedempt, wordt voor Bol Peat Import een tweede hal gebouwd naar en ontwerp van Architectenbureau Van der Kooij-Zwinkels uit De Lier. In een eerste hal wordt turf opgeslagen die wordt geimporteerd vanuit de Baltische staten en Finland. In de tweede hal zal dit worden verwerkt tot het eindprodukt potgrond.

De nieuwe hal heeft een oppervlakte van 5200 m2. De spanten zijn uitgevoerd als vakwerkliggers met overspanning van 50m. Ze zijn door Romein Staalbouw uit Roosendaal gemaakt van thermisch verzinkt staal. De funderingen zijn gemaakt door Verkade Beton BV uit Monster. De tweede hal zal zal begin april na een bouwtijd van 6 maanden gereed zijn. Met de bouw is een bedrag van ongeveer f. 1,7 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel