nieuws

Twee nieuwe sprinklersystemen

bouwbreed

Tijdens de vakbeurs Brand 96, die van 23 tot en met 27 april in de Rai in Amsterdam wordt gehouden, introduceert het bedrijf Aqua + Sprinklerinstallaties twee nieuwe brandbeveiligingssystemen: het Hi-fog systeem en het Centraal Bluswatersysteem.

Het Hi-fog systeem is een zogenaamd nevelsysteem dat onder hoge druk uiterst kleine waterdruppels produceert. Felle, intensieve branden ke daardoor snel en met weinig water worden geblust. Doordat er weinig water wordt gebruikt, is de kans op schade aan gevoelige apparatuur aanmerkelijk kleiner dan bij andere systemen.

Het Centraal Bluswatersysteem is door het bedrijf zelf ontwikkeld en wordt toegepast op industrieterreinen waar meerdere bedrijven gebruik maken van een bluswaterreservoir. De installatie wordt onafhankelijk van het waterleidingnet aangelegd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels