nieuws

Toolbox noviteiten maken zaagwerk eenvoudiger

bouwbreed

Toolbox heeft zich erop toegelegd gereedschappen aan te bieden die een speciaal karakter hebben. Ook nu heeft Toolbox weer een aantal interessante ontwikkelingen. Naast een serie reciprozagen brengt men een aantal hulpstukken waardoor met name de haakse slijper multifunctioneel kan worden toegepast.

Nieuw bij het bedrijf uit Groesbeek zijn de TCT zaagbladen die vervaardigd zijn uit tungsten carbide. Door hun speciale vorm, samenstelling en materiaalsoort hebben deze zaagbladen een levensduur die volgens de importeur 30 tot 40 maal langer is dan die van standaard hardmetaal reciprozagen. Zo zijn de zaagbladen voorzien van een speciale koolstof, waardoor breken onmogelijk is en het zaagblad toch flexibel blijft. Het programma bestaat uit drie verschillende types.

Combi-zaagblad

De tanden van het Combi-zaagblad zijn afwisselend van wolfraam en gehard staal en staan recht achter elkaar. Dit in tegenstelling tot de standaard hardmetalen zaagbladen waar de tanden negatief gezet staan en daardoor een hogere slijtage hebben. Het aantal tanden bedraagt vijf per inch. Het Combi-zaagblad is leverbaar in lengtes van 150, 235 en 300 cm. Deze zaagbladen ke worden toegepast bij het zagen van hout, hout met spijkers, pvc, gips, rubber, dakplaten etc.

Het speciale van dit model is dat de wolfraam tanden een cilindervorm hebben en schuin op het blad geplaatst zijn. Daardoor is dit type zeer geschikt voor het zagen in zachte steensoorten zoals baksteen, steen met metaaldelen (schroeven, spijkers) licht gasbeton, kalkzandsteen e.d. Dit type zaagblad wordt veel toegepast voor het uitzagen van tandverbindingen bij wonigrenovatie. Het aantal tanden per incl bedraagt drie per inch. Het zaagblad is leverbaar in lengten van 235, 300 en 400 mm.

Naast dit steen-zaagblad komt men, speciaal voor het grove werk in steen, gasbeton, voegen e.d., met het steen-zaagblad, type zwart,op de markt. De tanden op dit, 1,5 per inch, zaagblad zijn eveneens cilindervormig en vervaardigd van widia. De grote afstand tussen de tanden zorgt voor een goede stof- en vuilafvoer. Dit zaagblad is leverbaar in lengten van 235, 300 en 400 mm.

Kettingzaagblad

De Toolbox Supercut is een zaagblad voor het afkorten, zagen en frezen in hout en andere zachte materialen. Het betreft hier een Zweeds gepatenteerd produkt dat de voordelen van de haakse slijptol combineert met de snijkracht van de kettingzaag. Hij bestaat uit een tweetal samengelaste ronde schijven met gebogen randen, waarbinnen de ketting, die voorzien is van zaagtanden, is gemonteerd. De schijf wordt gemonteerd op een haakse slijper. Door de middelpuntvliedende kracht wordt de ketting automatisch door het blad aangedreven.

Zodra de ketting in het materiaal blijft steken, blijft de ketting stilstaan en draait het blad verder. Daardoor komt de terugslag van de machine niet voor, vormt deze ‘slipkoppeling’ tevens een belangrijke ingebouwde veiligheid.

Door deze toepassing wordt aan de haakse slijper een aantal nieuwe gebruiksmogelijkheden toegevoegd. Om die reden is aan de Toolbox Supercut het CE-merkteken toegekend en ke deze schijven zonder enig bezwaar worden toegepast. Het kettingzaagblad kan eenvoudig worden nageslepen met behulp van een meegeleverde vijlhouder met speciale vijlen. Het is leverbaar in de afmetingen 115, 125, 180 en 230 mm met een standaard asgat van 22 mm. Het kettingzaagblad is geschikt voor alle merken en types haakse slijpers.

Eveneens voor gebruik door middel van een haakse slijper is de hardmetaal voegenfrees van Toolbox, die snel efficient voegen verwijderd bij (gevel)renovatie

De drie geheel uit widia vervaardigde snijvlakken van de frees zorgen voor een gebalanceerde trillingsvrije loop en een zeer lange standtijd. De markeringen op de grondplaat maken het nauwkeurig volgen van zowel langsvoegen als stootvoegen eenvoudig. De voegenfrees wordt geleverd in de diameters 8, 10, 12 en 18 mm bij een lengte van 28 mm. Hierdoor kan praktisch elke voeg bewerkt worden. De insteldiepte van de frees ten opzichte van de grondplaat bedraagt 18 tot 28 mm.

De Pop-spanner is een gepatenteerde Duitse vinding, die in vele toepassingsgebieden als universele sleutel kan worden ingezet in plaats van steeksleutels, ringsleutels, bahco’s en waterpomptangen. Het robuuste mechanisme is zodanig geconstrueerd dat de sleutel zich automatisch instelt op standaard en niet-standaard moeren, bouten, ronde en andersvormige voorwerpen binnen het bereik van 6 tot 22, respectievelijk 15 tot 41 mm. De sleutel trekt zichzelf vast en is van voldoende sterkte. De sleutel kan gebruikt worden bij de (de)montage, afstellen, onderhoud en reparaties van auto’s, vrachtauto’s, bouwmachines, kranen, steigers, containers, staalconstructies etc.

De Pop-spanner is verkrijgbaar in twee maten: voor het bereik van 6 tot 22 en het bereik van 15 tot 41 mm.

Reageer op dit artikel