nieuws

Temperatuur ruimten individueel geregeld

bouwbreed

Roca presenteert op de VSK-beurs zijn Modulpak systeem. Het is een verwarmings-koelingssysteem, dat het mogelijk maakt om in twee tot achttien ruimten, verschillende van tevoren ingestelde temperaturen te handhaven.

Dat gebeurt door middel van het centraal langs elektronische weg regelen van registerkleppen van plafondunits in de verschillende ruimten. De units op hun beurt zijn aangesloten op een luchtkanalensysteem. Tevens heeft elke ruimte zijn eigen thermostaat, waardoor gebruikers zelf de gewenste temperatuur ke regelen. De centrale regelunit van Roca te St Niklaas in Belgie, biedt diverse opties zoals dag, nacht en week temperatuurinstelling per ruimte, waarbij maximum en minimumtemperaturen zijn te begrenzen. Door een optimale docering van de temperaturen in de ruimten is veel op energie te besparen. Het systeem is volgens het bedrijf vrij gemakkelijk te integreren in bestaande luchtkanaal verwarmings- en koelingssystemen. Omdat het systeem voorts modulair is uitgevoerd is het ook eenvoudig uit te breiden. Afhankelijk van de ruimten waarin ze worden toegepast beschikt het bedrijf over een groot assortiment aan kleppenunits voor het inbrengen van de warme- of gekoelde lucht.

Reageer op dit artikel