nieuws

Spitsstrook A28 blijft filevrij

bouwbreed Premium

De proef met de speciale spitsstrook op de A28 tussen Zeist en Utrecht verloopt succesvol. Al bijna zes weken weken is het stuk rijksweg tussen de afslagen Huis ter Heide en Utrecht Uithof/AZU in de ochtendspits filevrij. De automobilisten die er elke dag rijden, boeken daardoor een kwartier tijdwinst. Sinds de eerste vrijdag van dit jaar mag op het desbetreffende weggedeelte tijdens de spits ook op de vluchtstrook worden gereden. Het aantal rijbanen groeit daardoor van twee naar drie.

Minister Jorritsma van verkeer hoopt dat dit experiment een bijdrage kan leveren aan de beteugeling van het fileprobleem. Volgens het hoofd van de dienstkring Huis ter Heide van Rijkswaterstaat, de beheerder van de weg, is er alle reden voor optimisme. Op het vier kilometer lange proefvak is de dagelijkse file opgelost als sneeuw voor de zon. De hulpdiensten hebben, evenals Veilig Verkeer Nederland, van meet af aan tegen het experiment geprotesteerd. Zij vinden het openstellen van de vluchtstrook, die zij beschouwen als de levensader van de snelweg, levensgevaarlijk.

Reageer op dit artikel