nieuws

Shell en BASF bouwen fabriek

bouwbreed

Shell Chemicals gaat samen met het Duitse chemische concern BASF een fabriek bouwen voor de produktie van speciale soorten kunststoffen. Met de investering is circa f. 935 miljoen gemoeid. Woordvoerders van zowel Shell als BASF willen de vestigingsplaats van de fabriek nog niet onthullen: “Ergens in Nederland of in Duitsland. Een besluit valt binnenkort”, is alles wat zij kwijt willen.

In de fabriek zullen grondstoffen voor de vervaardiging van kunststoffen worden gemaakt. De fabriek zal naar verwachting een capaciteit hebben van 550.000 ton styreenmonomeer en 250.000 ton propeenoxide (zogenaamde SMPO-grondstoffen) per jaar. Shell is een van de leidende SMPO-producenten in Europa met een fabriek in Moerdijk. In Singapore wordt gewerkt aan de bouw van een soortgelijke fabriek.

Reageer op dit artikel