nieuws

Sanderson introduceert twee nieuwe Teleporters

bouwbreed

Met de Teleporter TL6 en TL7 introduceert Sanderson twee nieuwe typen verreikers van waaruit een serie van vijf machines is ontstaan.

De nieuwe Teleporters, in de fraaie kleurstelling van de reeds bestaande GX525, moeten de verreikers met een hefhoogte van zes en zeven meter gaan vervangen.

De nieuwe modellen TL6 en TL7, welke door Gehlmax Nederland te Werkendam op de Nederlandse markt worden gebracht zijn de vervangers van de bestaande modellen Sanderson 624, 625, 725c en 726. Speciaal voor het werk op een beperkte ruimte is de TL6 ontworpen. Door zijn breedte van slechts 1,95 m. kan hij uitstekend functioneren in ruimten ment een breedte vanaf 2,13 m en dankzij zijn verkorte wielbasis ontstaan kleine draaicirkels. Ook de cabinehoogte is iets verlaagd, desondanks is men er in geslaagd de ruimte in de cabine met 40% te vergroten ten opzichte van de vorige Sanderson modellen.

De TL6 kan bij een volledig uitgetelescopeerde mast, die uit twee segmenten bestaat, 1500 kg heffen terwijl een last van 2500 kg tot een maximale hoogte van 5,5 m gebracht kan worden.

De nieuwe Sanderson Teleporter TL7 is een grotere versie van de TL6. De lengte van de machine, gemeten tot en met de voorwielen bedraagt 4,32 m (de TL6 3,82 m) en de breedte is 2,28 m.

Volledig uitgetelescopeerd heeft deze machine een hefvermogen van 1500 kg terwijl een hijslast van 3000 kg naar 7,00 m gebracht kan worden.

Techniek

Beide machines zijn uitgerust met dezelfde Perkins 1000 series, viercilinder turbogeladen dieselmotor die een vermogen oplevert van 79 kW (106 pk) bij 2200 omw/min. De machines zijn uitgerust met een vierversnellings synchromesh bak met elektronische voorwaarts/achterwaarts keuze.

De TL6 staat op banden in de maat 16/70-20 cross-ply of, optioneel, op 425/75 R20 radiaal banden. De standaard bandenmaat voor de TL7 is 15.5/80-24 cross ply terwijl optioneel banden in de maat 17.5LR24 radiaal verkrijgbaar zijn.

Op standaardbanden komt de rijsnelheid van de TL6 op 31 km/uur terwijl de TL7 een maximale snelheid over de weg bereikt van 36 km/uur. De machines ke op drie manieren gestuurd worden: over de voorwielen, over vier wielen en crabbesturing. De draairadius, gemeten over de buitenzijden van de banden meet bij de TL6 3,70 m en bij de TL7 3,90 m. Het eigen gewicht van de machines bedraagt 6500 resp. 7500 kg.

Ondanks dat de cabine is verlaagd heeft de machinist 40% meer ruimte tot zijn beschikking in de nieuwe Teleporters.

Compactheid en met goede prestaties die uitgevoerd ke worden op een beperkte ruimte, waren de uitgangspunten bij de ontwikkeling van de nieuwe Teleporters van Sanderson.

Reageer op dit artikel