nieuws

Rond de honderd ontslagen bij Ballast Wiltshier

bouwbreed Premium

De overname van Wiltshier door Ballast Nedam heeft consequenties gehad voor de werkgelegenheid. Nu de twee bedrijven half februari officieel zijn samengegaan, konden circa honderd medewerkers omzien naar een andere betrekking. Bij Ballast Wiltshier, de nieuwe naam van de onderneming, werken 2000 mensen.

“Op sommige plaatsen in Engeland moesten twee kantoren tot een worden teruggebracht en dat had gevolgen voor de werkgelegenheid”, laat Jan Holleman, als lid raad van bestuur Ballast Nedam belast met de Engelse activiteiten, via zijn woordvoerster weten. “De ontslagen, hoofdzakelijk stafmedewerkers, vielen bij zowel Wiltshier als Ballast Nedam Construction Ltd.”. Ondanks dat de overlap minimaal was, moesten de vestigingen in Leeds en Glasgow van Wiltshier dicht. De laatste vestiging had over 1995 een omzetniveau van f 21 miljoen.

De nieuwe combinatie, met een omzet van f 360 miljoen, zal volgens Holleman dit jaar al bij gaan dragen aan het resultaat van de groep. Vorig jaar zei hij in Cobouw hierover: “Ondanks de kosten die we zullen nemen voor de integratie zal over 1996 een kleine winst worden gemaakt”. Binnen drie jaar moet Ballast Wiltshier aan de hoge rendementseisen van de groep gaan voldoen. Als duw in de rug is de nieuwe combinatie betrokken bij de renovatie/nieuwbouw van het Kennedy Institute of Rheumatology. Een po met een contractwaarde van f 4,4 miljoen.

Reageer op dit artikel