nieuws

Resident in stijl van start

bouwbreed

Kil, kaal en doods. Als Den Haag al bruist dan in ieder geval nog niet hier. Nog niet tenminste want als het aan de Residentie ligt, dan zal over enkele jaren deze locatie het swingende middelpunt van een gloednieuw centrum zijn. Vandaag wordt in het ministerie van VROM het officiele startsein gegeven voor de ontwikkeling van het Resident-po. Hier moeten de komende jaren kantoren, winkels en woningen verrijzen. Bij elkaar vergt de ontwikkeling een investering van f. 550 miljoen.

Het Transitorium wordt al flink onder handen genomen. Het gebouw wordt gestript en daarna weer naar een ontwerp van de Amerikaanse architect M. Graves opgebouwd. Een deel van het ministerie van VWS zal hier worden ondergebracht. Bouwfonds Financiering Vastgoed BV treedt op als pofinancier. De ontwikkeling van het omvangrijke po is in handen van MAB BV. MAB heeft flink in de bus geblazen door de beroemde componist Michael Nyman (‘The Piano’ en ‘The Diary of Anne Frank’) een stuk te laten componeren. Het eerste deel van dit stuk wordt vanmiddag door de Michael Nyman Band ten gehore gebracht.

Reageer op dit artikel