nieuws

Renovatie Binnenhof klaar

bouwbreed

De ruimte waar eens op de groene bankjes het landsbelang werd gediend – althans daar gingen de parlementariers in de Tweede Kamer vanuit – is nu een balzaal voor officiele ontvangsten. Deze restauratie is het sluitstuk van de vernieuwing van het Binnenhofcomplex.

Wanneer op 22 februari de gebouwen, gerenoveerd door Van Eesteren en Koninklijke Woudenberg Ameide, zijn overgedragen, is het Tweede Kamer-gebouw en het Binnenhofcomplex na jaren bouwen en restaureren echt klaar. Daags voor deze officiele oplevering monsterde architect prof. ir. P.B. de Bruijn de nieuwe balzaal, hierbij terzijde gestaan door rijksbouwmeester Wytze Patijn en Jan van Dobbelsteen, ontwerper van het tapijt en de ‘kroonluchters’ in de vorm van opvallende twaalfvlakken met halogeenlampjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels