nieuws

Profiel sluit glas waterdicht op

bouwbreed

Brakel Atmos heeft voor het vervaardigen van glasdaken het Brakel-4-systeem, een nieuw roedenprofiel ontwikkeld en op de markt gebracht.

Het nieuwe profiel geeft een nog betere water- en luchtdichtheid aan het glasoppervlak dan het vorige. Het profielsysteem voldoet aan NEN 3660/3661 klasse K100. Het is ontwikkeld omdat in de huidige architectuur steeds hogere eisen worden gesteld aan glasdakconstructies.

Er worden volgens het bedrijf Brakel Atmos BV te Uden steeds groter hartafstanden tussen de profielen verlangd, wat grotere glasoppervlakken met zich meebrengt.

Het Brakel-4-systeem klemt de glasplaten voor de flauwhellende daken aan vier zijden in. Het aluminium profiel is thermisch geisoleerd. Omdat dit soort daken over het algemeen nogal hoog zijn, worden aan de glasdakconstructie ook hoge eisen gesteld wat betereft de wind- en thermische belasting.

Reageer op dit artikel