nieuws

Politie wil onder dak bij Roda

bouwbreed

Een unicum in Nederland. Dat wordt de bouw van een politiekantoor in het nieuwe Roda-voetbalstadioncomplex in Kerkrade op het bedrijventerrein de Beitel-Locht in Kerkrade. De gemeente Kerkrade is met de planvoorbereiding bezig en de politieregio Zuid heeft toegezegd bereid te zijn hier een onderkomen te willen bouwen voor de eenheid Kerkrade-West/Simpelveld.

Het nieuwe kantoor ligt centraal en bij risicovolle voetbalwedstrijden is de politie snel ter plaatse. Als uitdrukkelijke voorwaarde stelt de politie dat de bouw van het stadion in Kerkrade moet plaatsvinden. Alvorens de schop de grond in kan moeten de gemeente Heerlen en de Limburgse Organisatie Zelfstandige Ondernemers hun bezwaren inslikken. Deze hebben betrekking op een bouwmarkt die ook onderdeel uitmaakt van het stadionpo.

Reageer op dit artikel