nieuws

Particulieren in Wateringse Veld moeten meebetalen

bouwbreed Premium

De Haagse gemeenteraad heeft besloten dat particulieren die bouwplannen willen ontwikkelen in de nieuwe wijk Wateringse Veld moeten bijdragen in de kosten die de gemeente daar maakt voor algemene voorzieningen zoals wegen en groen.

Als men niet tot overeenstemming komt met een ontwikkelaar dan kan worden overwogen een baatbelasting op te leggen. Het gaat alleen om gronden die niet door de Ontwikkelingscombinatie (gemeente en Bouwfonds Woningbouw) ke worden aangekocht en waarop particulieren zelf bouwplannen uitvoeren. Bij de exploitatie van de nieuwe wijk wordt ervan uitgegaan dat de ontwikkelingscombinatie alle grond verwerft, maar het is denkbaar dat ze niet alle terreinen kan aankopen. De bouwpoen op die terreinen profiteren van allerlei door de gemeente getroffen voorzieningen, maar dragen daaraan niet bij. De gemeente vindt dat niet redelijk en het kan een tekort op de exploitatie tot gevolg hebben.

Reageer op dit artikel