nieuws

Overdrachtsbelasting op og-transactie binnen een bedrijf afgeschaft

bouwbreed Premium

Onroerend goed dat binnen een onderneming van de ene naar de andere bv of nv wordt overgeheveld is voortaan vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Staatssecretaris Willem Vermeend van Financien heeft met terugwerkende kracht (31 maart 1995, 18.00 uur) tot verruiming van het huidige reparatiewetsvoorstel-btw besloten. Hij heeft dat volgens zijn woordvoerster niet gedaan om tegemoet te komen aan de kritieken uit de vastgoedwereld. “Voor andere vastgoedtransacties blijven de bestaande wetgevingen van toepassing.”

Vermeend wil het met zijn nieuwe regeling makkelijker maken voor bedrijven te reorganiseren. Hij heeft echter een aantal voorwaarden ingebouwd om misbruik te voorkomen. Zo mag er geen sprake zijn van een overname. Verder moeten de bij de omzetting of fusie verkregen aandelen minstens drie jaar in het bezit blijven van de ondernemer.

Reageer op dit artikel