nieuws

‘Oude tegels’ ke blijven zitten

bouwbreed Premium

Viega heeft een nieuw voorwandsysteem ‘Viegaswift’ op de markt gebracht dat is toe te passen bij het renoveren van toiletruimte en badkamers. Het ‘oude’ tegelwerk kan daarbij blijven zitten. Het voorwandsysteem is overigens ook bij nieuwbouw goed te gebruiken.

Het systeem is zodanig vereenvoudigd dat het snel is aan te brengen, evenals de componenten zoals toilet, wastafel, bad of douche.

Het Viegaswift-systeem bestaat uit een montagerail van drie meter, die op de gewenste lengte is in te korten, een onderrail, de benodigde beugels, bouten en afwerkingsplaten. Hierdoor hoeft niet meer element voor element apart te worden opgesteld, maar behoeft men slechts een montagerail horizontaal op te hangen,waarna de diverse onderdelen met bevestigingsmiddelen aan de rail zijn op te hangen. “Wanneer de bovenste rail eenmaal is opgehangen kan er in principe niets meer mis gaan”, aldus leverancier Hamers en Kesber te Eemnes. Evenals de rails zijn ook de ophangbeugels voorzien van perforaties zodat het hele systeem in hoogte breedte en diepte is in te stellen. Het ‘oude’ sanitair wordt verwijderd en de montage van het voorwandsysteem kan beginnen, waarna de tegelzetter weer aan de beurt komt.

Reageer op dit artikel