nieuws

Ohra geldschieter van Match Makelaars

bouwbreed Premium

De financier van de recent opgerichte organisatie Match Makelaars is het financiele concern Ohra. Dit meldt het Assurantie Magazine. Op 11 januari werd bekend dat de organisatie een financier had gevonden, maar Match Makelaars heeft nooit willen bevestigen met wie zij in zee gaat.

Een woordvoerder van Ohra geeft toe dat met Match Makelaars wordt gepraat. “Maar er is nog geen overeenkomst getekend. Ik verwacht dat de onderhandelingen nog wel een paar weken in beslag zullen nemen. Het kan nog alle kanten uit”, aldus de zegsman. Assurantie Magazine beweert dat partijen eind vorige maand al een financieringsovereenkomst hebben getekend. Volgens het tijdschrift heeft Ohra f. 7 miljoen uitgetrokken voor financiering van de makelaarsorganisatie. Verder zou Ohra ondersteuning willen geven aan produktontwikkeling en marketing van Match Makelaars.

De start van Match Makelaars kwam vorig jaar moeizaam op gang. Grote problemen doemden op, toen verzekeraar Centraal Beheer zich in december plotseling terugtrok. Centraal Beheer had eerst beloofd twee miljoen op tafel te willen leggen in ruil voor een aandelenbelang van 25 procent. De overige f. 5 miljoen gulden zou in de vorm van een achtergestelde lening worden verstrekt. De organisatie Match Makelaars wil per 1 april starten, maar een maand eerder al gaan proefdraaien.

Reageer op dit artikel