nieuws

NOM ziet winst met f. 1 miljoen stijgen

bouwbreed

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) heeft een goed jaar achter de rug. Naar verwachting zal de winst over 1995 uitkomen op f. 6 miljoen, f. 1 miljoen meer dan die over 1994. Het afgelopen jaar heeft de NOM een risicodragend vermogen van f. 33,4 miljoen verstrekt. De bedoeling is dit jaar door te groeien naar f. 35 miljoen. Deze cijfers heeft NOM-directeur F. Migchelbrink bekendgemaakt.

Migchelbrink is zeer tevreden over de resultaten. “Enkele jaren geleden zetten we nog voor jaarlijks twintig miljoen weg in de markt.” De winstcijfers van de NOM zijn overigens nog voorlopig. In juni zullen de accountants de definitieve cijfers gereed hebben. De NOM is begin jaren zeventig opgericht om de kwakkelende noordelijke economie te ondersteunen. Ze verstrekt onder gunstige voorwaarden achtergestelde leningen aan bedrijven en participeert in nieuwe initiatieven. Tevens heeft de NOM een afdeling voor acquisities van nieuwe bedrijfsvestigingen in het Noorden. Het afgelopen jaar kregen negentien noordelijke bedrijven een injectie met risicodragend vermogen van de NOM. De NOM heeft nu 153 financieringen van in totaal f. 205 miljoen uitstaan. Ondanks deze inspanningen is de achterstand van het Noorden nog altijd groot, aldus Migchelbrink.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels